Nytt år, nytt förhållningssätt till Active Wellness

SV Active Wellness blog

Har du svårt att låta bli när du verkligen är sugen på att äta något speciellt? Förebrår du dig själv för att vara viljesvag? Att förstå varför de där sugen efter socker, fett, salt och så vidare dyker upp, kan vara en väg till att kontrollera dem!

U.S. National Institutes of Health (NIH) drog 2008 igång projektet HMP (Human Microbiome Project). Mikrobiom definieras som “alla de mikrober eller mikroorganismer som finns i en miljö och skapar ett ´mini-ekosystem´”.1

Människans mikrobiom i magen består av triljoner bakterier som skickar meddelanden till hjärnan. Denna kommunikation kallas för “hjärn-mag-kopplingen”. Eftersom cirka 70-80 procent av kroppens immunvävnad finns i matsmältningssystemet, krävs det en verkligt sund mage för att man verkligen ska kunna stärka sitt immunförsvar.2

Den goda nyheten är att det faktiskt går att förbättra sitt mikrobiom och påverka hjärn-mag-kopplingen. Snälla bakterier kan gynnas av en fiber- och näringsrik kost, så att äta sådan kost genomgående kan bidra till att främja en sund hjärn-mag-koppling.

En sund mage kan hjälpa hjärnan att minimera onyttiga sug. Om du inte redan äter mycket fiberrika livsmedel, kan du långsamt börja införliva dem i din dagliga kost så att din kropp hinner vänja sig. Lägg till lite extra fibrer i varje måltid eller mellanmål. Fibrerna kan hjälpa dig att känna mätthet och dra ner på socker och halvfabrikat.

  • Ät bladgrönsaker, sparris, valfri typ av bönor och rotsaker.
  • Undvik gärna att skala äpplen och päron. Skalen på välskrubbade potatisar och morötter är också fiberrika och ätliga.
  • Brukar du kassera grönsaksstjälkar? Exempelvis kryllar broccolistjälkar av nyttiga fibrer och de smakar gott i soppor och wokade grönsaksblandningar. Detta gäller även stjälkar från grönkål och spenat.
  • Ät varierad kost. Många grönsaker är goda att äta råa, medan andra kan ångkokas eller sauteras snabbt.
  • Var generös när du använder vitlök, lök, örter och kryddor. De innehåller också mycket fibrer och tillför massor av smak.

Kenzen®Cleansedx är en mix med 100 % ekologiska ingredienser som kan bidra till att rensa kroppen samt främja och underhålla en normal leverfunktion. Kombinationen av ingredienser har även visat sig kunna ha positiva effekter för viktkontroll. Kenzen®Cleansedx ingår i vårt Everyday ekologiska vikthanteringsprogram.

Vi erbjuder GRATIS frakt av Everyday vikthanteringspaket till och med den 31 mars 2018. Detta erbjudande gäller återförsäljning, grossistförsäljning och Autoship-beställningar.

För att stärka ditt immunförsvar kan det hjälpa att ta Lactoferrin Gold 1.8®. Varje kapsel innehåller dessutom ett komplement med 60 mg vitamin C. Vitamin C kan främja immunförsvarets normala funktion, en normal energigivande ämnesomsättningsfunktion samt ett normalt fungerande nervsystem.

Låt 2018 bli året då du intar ett nytt förhållningssätt till Active Wellness genom att fylla på med fibrer och bannlysa de där onyttiga sugen.

1 https://www.hmpdacc.org/hmp/overview/
2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2515351/

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s