Ett friskt hår börjar med en frisk hårbotten

SV Healthy Hair

Ett program för ett friskt hår kräver att vi håller våra hårbottnar rena och tillräckligt befuktade. Hur ofta vi tvättar håret och vilka produkter vi använder betyder mycket för att bibehålla ett mjukt, glänsande hår. Här är vår guide till hur man bibehåller ett friskt hår, beroende på personlig hud- och hårtyp:

  1. Tvätta fett hår oftare. Om du har en fet hårbotten måste du kanske tvätta håret varje dag, men du måste vara försiktig så att du inte tvättar håret för mycket och stör den naturliga fettbalansen. Om du har kemiskt behandlat hår kan det vara torrare och då bör du kanske tvätta håret mer sällan för att bevara den naturliga fukten. När du blir äldre blir din hårbotten mindre fet och då behöver du eventuellt inte använda schampo lika ofta.
  2. Koncentrera schampot på hårbotten. Om du bara tvättar själva håret kan det bli flygigt och strävt. Massera in schampot grundligt i hårbotten och skölj sedan ordentligt.
  3. Använd alltid balsam efter varje schamponering. Att använda balsam kan avsevärt förbättra utseendet på skadat eller slitet hår genom att öka lystern, minska statisk elektricitet, stärka håret och skydda det mot skadliga UV-strålar.
  4. Koncentrera balsamet på håret, inte på hårbotten.Balsam kan få tunt hår att se stripigt ut. För fett hår, koncentrera balsamet på längderna i stället för på hårrötterna. Var noga med att skölja ordentligt.
  5. Låt håret lufttorka så ofta du kan. Föner, locktänger, plattjärn och allt annat som framkallar konstgjord värme kan skada håret och göra att det blir för torrt.
  6. Välj produkter som är fria från sulfater, parabener och PEG (polyetylenglykol). True Elements™Shampoo och Conditioner innehåller högkvalitativa, naturliga ingredienser som t.ex. aloebladextrakt, bentonit, pro-vitamin B5, vitamin E, kopparglukonat, pepparmyntsolja och germaniumseskvioxid som samverkar för att rengöra, befukta och vårda din hårbotten. Utvecklat för alla hårtyper (torrt, normalt, fett, kemiskt behandlat, färgat, manligt, kvinnligt) för att främja en frisk hårbotten och hår.

Köp True Elements Shampoo och True Elements Conditioner från din Nikken-konsulent. Du kan komma i kontakt med en Nikken-konsulent genom att klicka här.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s