Tänk om angående plast…

 

SW Rethink plastic banner 9th April

Plast för engångsbruk är ett mänskligt missbruk som vi måste göra något åt.  Plastförorening påverkar inte bara våra vatten och det marina livet utan också den mänskliga livsmedelskedjan och den allmänna hälsan.  När plasten hamnar i havet så påverkar den säkerheten för sjötransporter, fiske, turism och rekreation.  När plasten bryts upp i små bitar drar den till sig giftiga kemikalier som släppts ut under årtionden från industrin och jordbruket, vars koncentration ökar desto högre upp i livsmedelskedjan den går.

Här är några fakta från Plastic Oceans Foundation1,en organisation som grundades med målet att öka medvetenheten om det växande problemet av havsföroreningar på grund av plast:

Fakta

  1. Mer än 8 miljonerton plast dumpas i våra hav varje år
  2. En av trearter av marina däggdjur har hittats intrasslade i “marint skräp”
  3. Över 90%av alla sjöfåglar har plastbitar i magen

Dessa fakta är överväldigande!

Varje minut, tippas motsvarande en lastbils-last av plast i våra hav, plasten bryts aldrig ner och kommer att finnas där för alltid. Om inget förändras, beräknar vi att år 2050 kan all plast i havet väga mer än all fisk. Våra havs hälsa påverkar oss alla så vi måste arbeta tillsammans för att vidta åtgärder och skydda våra hav. Du kanske redan har vidtagit åtgärder för att minska användningen av plastpåsar, men det finns en annan fråga i plast-skräp situationen som behöver åtgärdas. Enligt Forbes köper folk en svindlande 1 miljon plastflaskor per minut runt om i världen.

Plastflaskor innehåller Bisphenol A (BPA), kemikalien används för att göra plasten hård och klar. BPA är en hormonförstörare, som har visat sig vara hälsofarlig för människor. Plastflaskor tillverkas också av en petroleumprodukt som kallas polyetylentereftalat (PET). Båda kräver stora mängder fossila bränslen för att både tillverka och transportera dem.

Med åtminstone 8 MILJONER TON plastavfall som kommer in i våra hav varje år, kommer problemet inte att försvinna i första taget. Vi kan hjälpa till genom att ompröva vår konsumtion av engångsplaster.

Den återanvändbara Nikken PiMag® Bottle är tillverkad av BPA-fri harts och är helt biologiskt nedbrytbar och bryts ner till naturlig biomassa som bidrar till jordens näringsämnen. Du kan bära filtrerat PiMag® vatten med dig var du än är.  Den innehåller Nikken PiMag® vattenteknologi, filtret i Nikken PiMag® Bottle justerar vattnets pH-värde till en alkalisk nivå av 8,5 – 9,5. Filtret varar för uppskattningsvis 250 påfyllningar. Kostnaden är ungefär hälften av priset per liter köpt vatten på flaska, vilket ocksåsparar pengar!

Vi måste MINSKA användandet av engångsplaster.  Tänk på våra havs liv och köp färre plastprodukter i allmänhet, särskilt när du vet att du inte kan återvinna dem.

  1. https://plasticoceans.org/the-facts/

PiMag® SPECIAL OFFER … gäller fram till 30 april 2018

PiMag® Waterfall  # 1380  – Spara 1095.00 SEK

Nikken PiMag® Bottle # 11375 – Spara 285.00 SEK

Kontakta din oberoende Nikkenkonsulent för mer information angående specialerbjudandet på PiMag® produkterna ovan…

(9 april)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s