Naturens hemliga gåva till huden – ekologisk hudvårdsvetenskap

TE Blog banner

Vår hud är mer än bara ett ytterhölje; Det är det viktigaste försvaret mot extern skada. Det är det största levande andningsorganet i kroppen. Mycket av de produkter vi använder på huden absorberas in i kroppen.

Att välja certifierad ekologisk hudvård kan ge dig en försäkran om att produkten är rik på “naturliga” ingredienser utan syntetiska kemikalier. Kroppen kan inte enkelt känna igen och bearbeta syntetiska kemikalier, dessa “främmande” ämnen kan ibland ackumuleras i vävnaderna med potentialen att efterhand orsaka en allergisk hudreaktion – såsom kontakteksem.

Det är lika viktigt att minska den giftiga belastningen på huden som att välja en hälsosam (och ekologisk!) kosthållning.  Att använda ekologiska produkter innebär också att du hjälper till att stödja hållbarheten i vår miljö.

Nikkens TRUE elements® Marine Organic Skin Care – sortiment har certifierats ekologiskt av ECOCERT, vilket innebär att produkterna har uppfyllt strikta normer för sin angivna kategori. Det här är ett kännemärke mycket få produkter – även de som är märkta som “ekologiska” – kan hävda.

Mer fakta om TRUE elementens produkterna…

  • ECOCERT – certifierade TRUE elements® Marine Organic Skin Care är också veganskt

ECOCERT1 är certifieringsorganet för våra hudvårdsprodukter och var den första certifieringsorganisationen som utvecklade standarder för naturlig och ekologisk kosmetika. De tittar på användningen av ingredienser som kommer från förnybara källor och den miljövänliga tillverkningsprocessen, och kräver att 95% av de totala ingredienserna kommer från naturligt ursprung.

Veganprodukter är fria från animaliskt härledda föreningar (inklusive mjölk, honung och bivax) – TRUE elements® – sortimentet innehåller inga ingredienser från djur alls, vilket gör den lämplig för veganer att använda.

  • Vi använder sjötång från hållbara källor

I Frankrike, där vår hudvårdsprodukt tillverkas, hanterar den franska regeringen och andra organisationer tångindustrin. De förbinder sig varje år till att skörda en förutsatt kvantitet, den geografiska platsen för skörden, vilken storlek som ska skördas och antalet licenser för de som sköter skörden. 

Allt kontrolleras via satellit från olika forskningscenter som IFREMER2. De kontrollerar vattenkvaliteten och alla resurser. 

  • Vi använder hållbar palmolja

Våra leverantörer är certifierade med “Green Palm Sustainability”3 certifikat.

  • Vi rekommenderar en “period efter öppnandet” så du vet när din produkt fortfarande är optimal.

I Europa måste kosmetiska produkter med en livslängd på mer än 30 månader visa en period efter öppning (POA). Det är den tid då produkten kommer vara av optimal prestanda när konsumenten har använt produkten för första gången. Se burk symbolen med “tiden” i månader.

  • Det behövs ingen “Bunny-logo”

I Europa är det förbjudet att testa produkter på djur och det är därför vi inte behöver använda “Bunny-logotypen” längre. 

  • Återvinn dina burkar och förpackningar …

Du kan återvinna dina burkar & förpackningar i lämplig återvinningsbehållare.

  1. http://www.ecocert.com/en/natural-and-organic-cosmetics
  2. https://wwz.ifremer.fr/en/The-Institute
  3. http://www.greenpalm.org

(21 maj)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s