Varför KENZEN Lactoferrin 2.0®?

SWE Lactofferin Blog Final

Laktoferrin är ett naturligt förekommande protein som finns i mjölk och människokroppen. Det är en potent antimikrobiell och modulator av immunsystemet. Laktoferrin hjälper till att döda bakterier och skyddar mot infektioner och inflammation. Därför ökar naturliga laktoferrinhalter i våra kroppar under tider av infektioner och inflammation.

Nikkens KENZEN Lactoferrin 2.0® hjälper till att hantera kroppens behov av järn: järnbrist kan resultera i anemi, trötthet och dålig cirkulation, liksom många andra fysiska obehag. Kvinnor är mest utsatta för järnbrist, ihop med människor som är mycket aktiva. KENZEN Lactoferrin 2.0® är en bra lösning.

Laktoferrin är ett protein. Dess huvudsakliga biologiska funktion är att hjälpa till att binda och transportera järn, ett väsentligt mineral som hjälper hemoglobin att transportera syre från lungorna till resten av kroppen. Oavsett hur mycket järn du har i din kropp, om det inte kan behållas och utnyttjas, kan du få järnbrist. Du kan äta mycket gröna bladgrönsaker och/eller magert rött kött, vilket är naturliga källor till järn men det betyder inte att kroppen kan absorbera eller bearbeta järnet.

KENZEN Lactoferrin 2.0® hjälper till att ta itu med detta dilemma genom att stödja kroppens naturliga leveranssystem, vilket hjälper kroppen att bättre utnyttja och balansera järnet.  Studier har visat att eftersom laktoferrin är naturligt järnbindande, har det en positiv effekt på upptagningen av järn, vilket i sin tur ökar blodets järnnivåer.

KENZEN Lactoferrin 2.0® är också milt mot matsmältningssystemet och stöder därför mag-tarmkanalen och alla dess funktioner. Snarare än att lägga till elementärt järn – den typ du hittar i praktiskt taget varje järntillskott på marknaden – vilket har visat sig orsaka tarminflammation1, hjälper laktoferrin kroppen att absorbera det järn som redan finns där utan att störa magen. Klinisk forskning har visat att laktoferrin är mer biotillgänglig, vilket möjliggör en effektivare absorption av järn jämfört med andra järnkällor.2

Med KENZEN Lactoferrin 2.0® får du 200 mg laktoferrin per kapsel. Det är också laktos och glutenfritt med icke-GMO-laktoferrin och understöds med fyra organiska antioxidanter och antiinflammatoriska ingredienser.

1. Uchida, T. (2006) Availability of lactoferrin as a natural solubilizer of iron for food products. International Dairy Journal 16. 95-101.

2. (Rezk, Dawood, Abo-Elnasr, Halaby, & Marawan, 2015), (Rezk, Kandil, Dawood, Shaheen, & Allam, 2015), (Nappi, et al., 2009), (Paesano, et al., 2010), (Paesano, et al., 2014)

(12 november)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s