Var det bästa du kan vara!

Be the best

Personlig utveckling är processen att förstå oss själva så att vi kan sträva efter att nå vår fulla potential och bli det bästa vi kan vara.

Personlig utveckling påverkar alla aspekter av våra liv. När vi växer och utvecklas som individer får vi en känsla av resultat, tillfredsställelse och uppfyllelse. Att bli vårt bästa, vara medveten om möjligheterna, att vara mer motiverade och positiva i vår outlook påverkar inte bara oss själva, men också de som står oss nära. Att vara fokuserad på vår egen personliga utveckling är inte själviskt. Tvärtom så blir vi mer öppna för nya idéer och uppmärksammar andras behov mer. Att arbeta med oss själva för att bli en bättre person gynnar dem runt omkring oss.

Här är några tips om vad du kan göra för att förbättra ditt liv:

1. Gör små ändringar som leder till det bättre. Gör positiva val och ta beslut som leder dig till ett mer uppfyllande liv.

2. Gör något för dig själv. Gör något du älskar, bara för dig själv.

3. Gör något för någon annan. Känslan av tillfredsställelse du får från att hjälpa andra är ovärderlig.

4. Definiera din egen framgång. Vad är viktigast för dig? Vad vill du förändra? Vad vill du lära dig?

5. Se till att ditt arbete och ditt personliga liv är väl balanserade.

6. Tillbringa din tid med de saker som är viktigast för dig.

7. Utöva självvård.

8. Sätt upp mål för vad du vill uppnå. Sätt upp mål för ditt liv som motiverar och inspirerar dig. Ange mål som är specifika och uppnåeliga.

9. Gör en livscykelplan.

Personlig utveckling ger dig möjlighet att förtydliga din egen vision för ditt liv. Att lära sig nya färdigheter och förbättra sig själv driver motivation och ökar ditt självförtroende. När du är medeveten om- och känner dig själv, kommer dina sociala relationer också att förbättras.

Hos Nikken tror vi på varje enskild persons potential och sedan vårt företag grundades i Japan för 44 år sedan, har vi lagt fokus på personlig utveckling med vår utbildning som heter Humans Being More Silver Training (HBMST). Vi tror att alla kan bli sitt bästa jag och att vi som samhälle har ett ansvar för att hjälpa andra att leva mer uppfyllda liv. Vår filosofi bygger på att leva ett liv i balans med vad vi kallar de 5 pelarna av Hälsa. Med fokus på att ha balans i dessa fem områden i ditt liv; Själ, kropp, familj, samhälle och ekonomi har vår HBMST-utbildning hjälpt tusentals människor att uppnå ett bättre liv för sig själva.

Om du är intresserad av att delta i en av våra kurser, kontakta din Nikken konsulent eller kontakta Nikken på SWsupport@nikken.co.uk.

25 februari 2019

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s