Bygg dina personliga pelare

5Pillars Blog Banner

Nyligen hade jag förmånen att delta på ett Nikkens ledartoppmöte som genomfördes av det amerikanska försäljnings- och marknadsföringsteamet, under ledning av president Luis Kasuga. Vår VD, Kurt Fulle, deltog också. Jag kom bort med olika godbitar av information och inspiration att arbeta med under det kommande året. Kanske kan du också använda dem.

  • De ursprungliga 5 hälsopelarna, när de bokstavligen översätts från japanska, borde verkligen översättas till de 5 ”wellnesspelarna”. Wellness innebär naturligtvis välbefinnande, medan hälsa innebär potentiell sjukdom och därför möjlig bot. På Nikken hjälper vi människor med aktivt välbefinnande, att uppnå och upprätthålla välbefinnande. Vi fokuserar aldrig på att bota eller läka sjukdom. Att leva med aktivt välbefinnande är en pågående process som alltid kan förbättras.
  • Familjepelaren översatt bokstavligen från japanska, borde verkligen vara “relationspelaren”. Familjen är utan tvekan det viktigaste av alla relationer vi väljer att bygga eller underhålla under åren. Men det är inte bara familjen du har en viktig relation till så begränsa inte dig själv till din familj när du bygger denna pelare.
  • På japanska är den bokstavliga översättningen för vad vi kallar samhällspelaren egentligen ”bidragspelaren” Det finns människor överallt som behöver din hjälp, vilket innebär att det finns oändliga möjligheter att tjäna andra. Att använda Nikken som ett fordon för att hjälpa betyder inte bara att dela med sig av våra produkter. Det betyder att du delar med dig av dig själv, eftersom du är den faktiska bidragaren till de människor du interagerar med. Med orden från den ursprungliga grundaren av Nikken: “Du är oersättningsbar för att du är du.”
  • Vi behöver naturen. Naturen behöver inte oss. Vi måste respektera naturen och hjälpa till att bevara henne, för vi behöver henne. Naturen har funnits i evigheter och kommer att överleva med eller utan människor. Vi behöver dock miljön för att stödja vårt välbefinnande, så vi ansvarar för att hålla den ren. Vi ansvarar för att vi respekterar naturen för vår egen överlevnad.
  • Vad är din arv? Vad vill du att din arv ska vara? På Nikken delar vi idealet om Humans Being More. Vi delar det men levererar det inte. Med andra ord, varje individ måste förbinda sig att vara mer. Det är ett personligt val som bevisas av positivt beteende och service. Vi kan vara förebilder – det är ett värdigt arv. Vad mer kan du lägga till din arv?

Jag hoppas att du hade ett underbart 2019 och önskar dig och din ett ännu bättre och mer givande nytt år 2020. Kom ihåg: “Vårt förflutna definierar oss inte. Det ger oss lektioner för framtiden. ”

Skrivet av Mabel Chiu, Nikken

27 december 2019

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s