Dela kärleken = Dela aktivt välbefinnande

Share the Love Blog Banner

Det är bara en månad till Alla Hjärtans Dag … Februari har länge firats som en månad av romantik och ”Saint Valentine’s Day”, innehåller rester av både kristen och antik romersk tradition. Den inträffar varje år den 14 februari.

Vad är meningen med dagen och varför firar vi det?

Den här dagen fick sitt namn efter helgonet Valentine. Enligt en legend skickade ett fängslat helgon faktiskt det första  ”Alla hjärtans kortet”  efter att han försälskat sig i en ung flicka som besökte honom under hans fängelsetid . Innan hans död påstås det att han skrev ett brev signerat “From your Valentine”, ett uttryck som fortfarande används idag.

Valentinhälsningar var populära redan på medeltiden, även om skriftliga bevis inte dök upp förrän efter 1400. Den äldsta kända Alla Hjärtans kortet som fortfarande finns idag var en dikt av hertigen av Orleans till sin fru medan han satt  fängslad i Towern i London. Det är nu en del av manuskriptsamlingen från British Library i London, England.1

Kärlek betyder att dela med sig. Alla hjärtans dag är en dag för omtanke om våra nära och kära. På många ställen runt om i världen utbyts godis, choklad, blommor och presenter mellan nära och kära, allt i Saint Valentine’s namn. Idag är många av dessa gamla traditioner synliga när förälskade par skickar buketter med blommor och choklad till varandra på Alla Hjärtans Dag. Vi kanske tror att Alla Hjärtans Dag är enbart för älskande par men det är också en dag att fira vänskap i våra liv.

Formen av ett hjärta, enligt en modern definition, är en ideograf som används för att uttrycka idén om ”hjärtat” i dess metaforiska eller symboliska betydelse som kärnan i känslor, tillgivenhet och kärlek.

Leta inte längre efter den perfekta valentingåvan som kommer från ditt hjärta. Nikken har skapat det unika Kenko® Heart Hängsmycket och alla hjärtans dag är en perfekt tidpunkt att förklara din kärlek och omtanke! Hängsmycket har rostfritt stål på ena sidan och är guldpläterad på den andra och är konstruerat med en 800-gauss neodymiummagnet, som symboliserar Nikkens hjärta.

Njut av Alla Hjärtans Dag och visa kärlek och tillgivenhet till dina nära och kära. Men kom ihåg att det är lika viktigt att via din omtanke varje dag.

 

Du kommer att ❤️ vårt Alla Hjärtans-erbjudande

14 januari – 14 februari 2020

SPARA 50 % när du köper både Kenko® Heart Halssmycke (# 19150) och … antingen Kenko Perfect Link® II halsband i silverton eller halsband i guldton som set.

Använd paketkoder:

Alla Hjärtans Dag – Halssmycke & halsband (silver) – 88062
Alla Hjärtans Dag  – Halssmycke & halsband (guld) – 88064

1. https://www.history.com/topics/valentines-day/history-of-valentines-day-2

14 januari 2020

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s