Fördelarna med självmassage …

benefits-of-self-massage-blog-banner

Självmassage är ett enkelt, bekvämt sätt att njuta av fördelarna med massageterapi och det kan göras bekvämt i ditt eget hem. Det har många fysiska och mentala fördelar, inklusive att hjälpa mot obehag och att främja avkoppling.

Under en självmassage använder du dina händer för att manipulera dina egna muskler. Det handlar om att knåda huden och tillämpa tryck på vissa ställen. Liksom massage i allmänhet kan självmassage underlätta stress, ångest, huvudvärk, muskelspänningar och mycket mer. Du har kontroll över hur mycket tryck du kan utöva och kan sluta massera när som helst.

Det finns olika typer av självmassage.  Vissa använder bara sina egna händer och andra använder något slags massageverktyg. Några former av självmassage inkluderar Abhyanga från den ayurvediska traditionen, akupressur och triggerpunktmassage.

Ayurvedatekniken …

Enligt den ayurvediska traditionen är självmassage med olja ett sätt att hjälpa dig att hålla dig i optimal hälsa och balans via huden. Eftersom huden är kroppens största organ, ser Ayurveda-traditionen huden som ett fordon för att nå våra inre organ.1 Huden fungerar som en skyddande sköld såväl som en port till näring för kroppen genom hudens porer.

Självmassage hjälper också till att öka cirkulationen och ökar kroppens förmåga till självavgiftning.2 Kroppen tenderar att slappna av under massage och det hjälper därmed till att minska ångest och förbättra sömn.3

Akupressur och triggerpunktmassage fungerar utifrån att vissa områden i kroppen kan låsas upp för att frigöra fångad energi eller nerver.

– Akupressur … Denna teknik fungerar för att frigöra “chi” (vital energi som definierats av Merriam Webster) eller mer allmänt förstås som “andetag” och “luft” som är nödvändigt för ett öppet blodflöde och därmed cirkulation. Med akupressur, trycker man helt enkelt på tryckpunkterna och håller kvar en stund (10–100 sekunder).

– Triggerpunktmassage fokuserar på att mjuka upp triggerpunkter, som är små, snäva knutar som utvecklas i muskler som till och med kan orsaka obehag i andra delar av kroppen. Det hjälper till att frigöra de stelaste delarna av din kropp (ofta nacke och nedre rygg), vilket hjälper till att förbättra flexibilitet och hållning . Tekniken liknar akupressur eller små knådningar kan göras, antingen i cirkulär rörelse eller fram och tillbaka.4

Målet med självmassage med akupressur eller triggerpunktmassage är att uppnå en “frigörelse”. Frigörelse avser att känsligheten för tryck lättar samt att en uppmjukning av vävnadsstrukturen sker.

Självmassage är en Aktiv Wellness-övning som kan hjälpa alla. Nikkens MagCreator®-massagerulle har knölar för djupare massagestimulering och dess inre magneter simulerar jordens naturliga magnetfält.

Med sina massagerande magnetiska sfärer är Kenko MagDuo® designad för att ge dig den perfekta avkopplande känslan. Den praktiska storleken gör den idealiskt att tas med var som helst. Innehåller Nikkens exklusiva patenterade DynaFlux® magnetiska teknik (U.S. patent nr 9 265 966).

1. https://www.healthline.com/health/self-massage#types

2, 3, 4. https://www.jasminehemsley.com/la-vida-veda/2018/9/28/why-self-massage-is-part-of-my-weekly-routine?rq=self% 20massage

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

7 september 2020

1 thought on “Fördelarna med självmassage …

  1. Pingback: Sätt att omfamna hösten… | Nikken Europe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s